10/16/14 05:28
(http://www.klassa.bg/)

Криза за ръководители на полети

 Над 2800 самолета прекосяват територията на България на всяко денонощие. Това обявиха от ДП “Ръководство на въздушното движение” в София, които отвориха вратите си във вторник и сряда за всички желаещи да се запознаят с тяхната дейност. Една от най-търсените отговорни и добре платени професии е тази на ръководител на полети. В РВД има обявен постоянен прием на документи на кандидати за длъжността, които трябва да са под 30-годишна възраст и поне бакалаври. Другото изискване е да владеят отлично английски език. Тези кандидати преминават редица етапи на подготовка, за да могат след няколко години учене да навлязат в професията.

 

Въздухоплаването в България е увеличено с поне 70%, особено след кризата в Украйна, която наложи пренасочване на целия въздушен трафик, който сега минава в голяма степен над територията на страната ни. Около 290 души, които са настанени в центровете в София, Пловдив, Варна, Бургас и Горна Оряховица, следят всички летателни машини, които преминават през страната ни. Нови хора са нужни, тъй като в близките години се очаква около 20 000 нови машини да се вдигнат във въздуха в световен мащаб.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване