10/16/14 05:15
(http://www.klassa.bg/)

Презареждането между Русия и САЩ - невъзможно

 „Презареждането” в отношенията между Москва и Русия и САЩ на този етап е невъзможно смята руският премиер Дмитрий Медедев. В интервю за CNBC министър-председателят бе категоричен, че в условията на санкции, наложени на Русия от Запада, не може да се говори за затопляне на диалога. Според Медведев първото необходимо условие е отношенията между страните да се върнат на „нулева позиция”.

 

 Премиерът не скри огорчението си от влошаването на сътрудничеството между Москва и Запада. Медведев призна, че му е „много мъчно”, че от трибуната на ООН американският лидер Барак Обама нареди Русия на второ място след вируса ебола в списъка на глобалните заплахи пред човечеството. И едва на трето – „Ислямската държава”. „Даже не искам да го коментирам, много е печално, това направо е някакво отклонение в мозъците. За какво „презареждане” може да говорим при това положение!?”, констатира министър-председателят. Медведев коментира и условието, което Обама постави на Русия за отмяна на санкциите, а именно – промяна на курса по отношение на Украйна. „Ние нищо не искаме. От президента Обама нещо може да иска само американският народ”, отсече премиерът. Освен това той предупреди австралийския си колега Тони Абът да си мери думите и му обеща „мощна дискусия” с руския президент джудист Владимир Путин. Преди дни Абът заяви, че по време на срещата на върха на Г-20 ще приложи против Путин похвата от австралийския футбол shirt-front. При него играчът нанася на противника си удар с рамо по гърдите с цел да го повали на земята и да му отнеме топката. По-късно Абът уточни, че думите му не бива да се възприемат буквално.

 

 В същото време Медведев подчерта, че санкционната война не е повлияла на личните му отношения с канцлера на Германия Ангела Меркел. „Аз знам, че и президентът е в добри отношения с всички. Разбирате ли, това не е въпрос на лични отношения, а на реална икономика и политика”, уточни премиерът пред CNBC.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване