10/16/14 20:42
(http://pik.bg)

Скандал между операта и религиозна фондация разбуни Пловдив

Скандал между операта и религиозна фондация разбуни Пловдив

Религиозна организация използва името на Държавна опера – Пловдив, за да рекламира своя конференция, алармираха от културната институция. От няколко дни в града се разпространяват плакати и листовки на фондация "Мисия Блага вест", които съобщават за провеждането на християнска конференция, културни представления и концерт.

В тях името на операта е изписано на централно място с най-голям шрифт.

Това е подвеждаща реклама, ние нямаме нищо общо с провеждането на религиозното събитие, отбелязват от Операта в специално изявление и уточняват, че организацията е само наемател на Концертна зала. 

От телевизия ДСТВ съобщиха, че са се свързали по телефона с представители на „Мисия Блага вест“, за да получат коментар, но мисионерите не се явили на срещата и оттогава не отговарят на телефоните си.

В България има няколко евангелски църкви с подобно наименование. В Пловдив също има „Църква на пълното Евангелие – Благата вест“, но оттам са заявили, че нямат нищо общо с провежданото в Концертна зала събитие.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване