10/17/14 12:55
(http://pik.bg)

Академици и ГЕРБ обсъдиха ситуацията в България

Академици и ГЕРБ обсъдиха ситуацията в България

Днес се проведе среща между академичен и индустриален клуб "Добри Желязков“ и представители на ГЕРБ, предаде Novini.bg.

Събитието се състоя в централата на партията и се проведе по настояване и желание от страна на академиците. Учените са заявили пред най-голямата парламентарно представена партия, че на България е стабилно управление, обяви председателят на БАН акад.

Стефан Воденичаров. Пагубно ще е за държавата, ако влезем в спиралата, избори след избори. Предстоят ни още срещи, на които ще засегнем темите за икономическото и стопанското развитие на страната, допълни той. От ГЕРБ заявиха, че е било обсъдено ускоряването на въвеждането на електронно управление.

Лиляна Павлова беше категорична, че ако ГЕРБ съставят правителство, ще съгласуват и ще взимат съвети за своето управление от академиците и индустриалците в България. Попитан какво мисли за репликата "феодални старчета", отправена към учените от БАН от бившия финансовия министър Симеон Дянков, акад. Стефан Воденичаров отговори: "България трябва да гледа напред. В България трябва да спрем да се обръщаме назад, за да не се спъваме".

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване