10/17/14 07:55
(http://pik.bg)

Близнашки: До две - три седмици ще бъде съставено ново правителство

Близнашки: До две - три седмици ще бъде съставено ново правителство

"Давам си още две-три седмици да стоя в кабинета на служебен премиер. Смятам, че ще се състави ново правителство. Защото ако се стигне до нови избори, това ще бъде катастрофално за страната", каза в ефира на Нова телевизия служебният премиер Георги Близнашки. 

Парламентът е уникален и дава шанс за възход на страната. "Всички са събрани заедно. Нека да се съберат и да потърсят начини за излизане от кризата. Имаме много рани в миналото, да не ги чоплим, а да търсим решение и да вървим напред", поясни Близнашки.

"Изненадвам се защо реформаторите не могат да оценят собственото си достойнство и да се включат в една управленска коалиция. Дългосрочна задача е пречупването на родното задкулисие, което години наред диктува политиката на страната. То ще отнеме дълго време - един период от 7 - 8 г. Трябва да имаме търпение", каза Близнашки. 

Тази избори не са били най-опорочените в най-новата българска история. Всички партии малко или много участвали в изборната търговия, според Близнашки Той отрече да провежда политическа чистка. Уволненията били на хора, чието остраняване на тълпяло отлагане. 

Метин Казак, който ще бъде посланик на България в Катар, бил подготвен човек и много добре щял да представя страната ни. 

Близнашки ще се върне в университета, след като напусне премиерския кабинет. "Бронираният премиерски автомобил не ме блазни. Всички знаят, че аз обичам тградския транспрот. Много удобно ми е метрото", каза Близнашки. 

Близнашки призова Цветан Василев час по-сокоро да се върне в България да даде обяснение за случилото се с КТБ.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване