10/17/14 06:18
(http://www.klassa.bg/)

Въздушен чадър пази от дъжда

 

Различните варианти на чадъра работят с едно зареждане от 15 до 30 минути.
Първите чадъри са се появили в Китай преди около 2400 години и в продължение на хилядолетия почти не са се изменили. Сега, в 21-ви век, очевидно е дошло време този полезен аксесоар да претърпи пълна промяна. И сякаш за да има приемственост, новата концепция е предложена от китайски изобретатели.

 

Наскоро в Kickstarter започна набирането на средства за производството на чадъра Air Umbrella, който пази от дъжда чрез силово поле от циркулиращ с висока скорост въздух. Най-компактно е 30-сантиметровото устройство, което е достатъчно леко, за да бъде използвано от дами. Има по-големи версии с дължина 50 и 80 сантиметра.

 

Чадърът работи, като засмуква въздух през специални отвори, след което го издухва навън. Така създава куполовидно поле, което отблъсква дъждовните капки. Акумулаторните батерии при най-малкия вариант осигуряват непрекъсната работа в продължение на 15 минути. По-големите чадъри работят с едно зареждане до 30 минути.

 

Изобретателите на Air Umbrella бързо събраха необходимите 10 000 щатски долара за началото на масово производство. Очаква се продажбите да започнат около Коледа, като най-евтиният модел ще струва малко над $100.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване