10/17/14 14:15
(http://pik.bg)

Изграждат наново моста-убиец край Винево

Изграждат наново моста-убиец край Винево

Започна изграждането на ново съоръжение на мястото на моста-убиец край хасковското село Винево. В края на април смъртта си там намери 4 членно семейство от Кърджали, след като автомобилът им бе отнесен от приливна вълна. Новият мост ще бъде готов до месец, съобщава БНТ.

Мостът над река Демерджи Дере край Винево бе разрушен от водната стихия, а живота си загубиха мъж, жена, тяхната дъщеря и 4-годишното й дете. След жестоката трагедия Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане отпусна 1 милион и 400 хиляди лева за изграждане на ново съоръжение. То ще бъде много по-голямо и с по-висока водопропускливост.



„Мостът е с дължина 17 метра светъл отвор, височината му е 5,80 и е широк 9 метра. Приблизително 3 пъти е по-голям от стария мост, който се разруши”, обясни Иван Иванов, технически ръководител.

Вече са налети около 500 кубика бетон. Ще бъдат изградени и два водоскока и диги, за да се предотврати друг подобен инцидент. Пътят също ще бъде разширен, за да не се образува „тапа”.

„Водосборът на реката е много голям, когато валежите падат. Много е голям и не можеше да го събира стария мост. Преливаше от тия храсти, но сега ще стане корекция на реката и не трябва да има проблеми”, каза Фикрет Иса, кмет на село Винево.

Очакванията са строежът на новия мост да приключи до средата на ноември. Тогава ще бъде даден и курбан за здраве от жителите на селата Винево и Черноочене.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване