10/17/14 14:27
(http://pik.bg)

Кънев с нови критики към Борисов: Ако с Патриотичния фронт обявиха коалиция, с ББЦ може би ще е фактическо съжителство

Кънев с нови критики към Борисов: Ако с Патриотичния фронт обявиха коалиция, с ББЦ може би ще е фактическо съжителство

"Очаквам с любопитство преговорите на ГЕРБ с България без цензура. Ако с Патриотичния фронт /ПФ/ обявиха коалиция, с ББЦ може би ще е фактическо съжителство."

Това е написал в своя профил в социалната мрежа Фейсбук Радан Кънев. Единият от лидерите на Реформаторския блок направи кратка равносметка на консултациите, в които участваха през изминалите два дни неговата коалиция, партията на Бойко Борисов и патриотите.

"Между ГЕРБ и РБ има над 90% съвпадение по всички 18 точки от приоритетите на ГЕРБ и по основните реформаторски приоритети на РБ. Поне на думи. Между ГЕРБ и ПФ има около 60% съвпадение по 18-те точки на ГЕРБ, програмата на ПФ не е обсъждана. Кадрови въпроси не са обсъждани и в двата случая", пише още Кънев. Резултатът от тези преговори е, че ГЕРБ прекратява разговорите с РБ, но обявява коалиция с ПФ.

"Изводът - или Борисов не иска коалиция с Реформаторите, или играе доста плоска и евтина игра на изнудване и разцепване, с цел да свали важните реформи от дневния ред на 43-то Народно събрание", подчертава Кънев и добавя, че: "С любопитство очаквам преговорите с ББЦ. Ако с ПФ обявиха коалиция, с ББЦ може би ще е фактическо съжителство".

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване