10/17/14 13:22
(http://pik.bg)

Лиляна Павлова: Трябва ни надзор в електронното управление

Лиляна Павлова: Трябва ни надзор в електронното управление

Много инвестиции са вложени във времето, но на нас ни трябва надзор в електронното управление, който с помощта на БАН можем да го развием като посока това електронно управление и връзката между системите, които в момента са налични, да бъде направен по добър начин, а не отново да наливаме пари – дали в софтуер, дали в техника и да има поредното дублиране на инвестиции в сектора. Това каза на пресконференция Лиляна Павлова от ГЕРБ след среща с представители на академичен и индустриален клуб „Добри Желязков”, предаде "Фокус".

 „Поемаме конкретен ангажимент по отношение на Закона за нормативните актове. Необходим е много по-широк и детайлен диалог при приемането на промени в закони или изготвянето на нови законодателни актове – да има по-широко и качествено обществено обсъждане, но най-важното е обсъждане с индустриалците, с академиците – нещо, което липсва и доведе до сериозни несъответствия и проблеми в законодателството”, добави Павлова.

„От гледна точка на изпълнителната власт с апела, който получихме за необходимостта от стабилно правителство, това е да се продължи и разшири форматът – такъв, какъвто беше създаден към Икономическия и социален съвет към Народното събрание, но и Съвета за развитие към Министерски съвет, на който решенията на Министерски съвет – особено по стратегическите теми, но и по отделните сектори – да бъдат предварително разглеждани и съгласувани във формат с академици и индустриалци, както и с браншовите организации”, посочи Лиляна Павлова.

Друга тема, която е била засегната между ГЕРБ и академичен и индустриален клуб „Добри Желязков” като необходимост да бъде преразгледана, е свързана с това каква част от функциите, които в момента се изпълняват от държавната администрация, може да бъде делегирана на браншовите организации. „Имаме много сектори – например туризъм, в които има повече от една браншова организация, които нямат разбирателство помежду си. Това и досега е било пречка да може държавата да делегира част включително и от контролните функции. Компонентите могат да бъдат делегирани, когато има единна представителна браншова организация в съответния сектор”, уточни Павлова.

Разговорите, които партията ще продължи да прави, ще бъдат по най-приоритетните секторни политики като образование, социална политика, здравна и други. „Нашата воля и желание е решенията да са предварително съгласувани и с академичната, и с индустриалната общност”, подчерта Лиляна Павлова.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване