10/17/14 07:25
(http://pik.bg)

Министерският съвет ще бъде домакин на среща за ваксинопрофилактика

Министерският съвет ще бъде домакин на среща за ваксинопрофилактика

Министерският съвет ще бъде домакин на Осмата национална среща по проекта „Инициатива за здраве и ваксинопрофилактика“, реализиран от Националния съвет по етническите и интеграционните въпроси към МС, съвместно с Министерството на здравеопазването. Това съобщиха от правителствената информационна служба. Форумът ще бъде открит от 10.00 часа в Гранитната зала на МС от вицепремиера и министър на труда и социалната политика Йордан Христосков. 

Инициативата обединява усилията на държавния, на реалния и на неправителствения сектор за подобряване на взаимодействието между общо практикуващите лекари, здравните медиатори и регионалните здравни инспекции за намаляване на детската смъртност о подобряване на здравната информираност в обществото. Партньори на проекта са Министерството на труда и социалната политика, Министерството на образованието и науката, Министерството на финансите, Националната мрежа на здравните медиатори в България, Националното сдружение на общопрактикуващите лекари, Българското сдружение по ваксинопрофилактика, пациентски организации. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване