10/17/14 11:10
(http://pik.bg)

Проектът за ваксините бил реализиран с минимум средства

Проектът за ваксините бил реализиран с минимум средства

Държавата е не е само да купиш хубави ваксини, те трябва да се сложат на хората, иначе няма никакъв ефект. Това каза в Министерски съвет на Осмата национална среща по проекта „Инициатива за здраве и ваксинопрофилактика“ проф. д-р Тодор Кантарджиев, заместник-директор на Националния център по заразни и паразитни заболявания и национален консултант по микробиология, съобщи "Фокус".

„Малко са проектите в здравеопазването, които с толкова малко средства имат толкова голям и полезен ефект. Тази програма привлече много медицински експерти, които със своите знания допринесоха за повишаване качеството на обучението“, заяви проф. д-р Кантарджиев. По думите му, са израснали здравните медиатори и се увеличил техния авторитет през годините сред населението. 

„Това е една от програмите, по които винаги сме хвалени в европейските институции. Също така трябва да се подобри работата на мобилните кабинети, които според мен са най-важното за разширяване на програмата“, каза още проф. д-р Тодор Кантарджиев.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване