10/17/14 07:20
(http://pik.bg)

Топло време ни очаква днес, температурите ще стигнат до 26 градуса

Топло време ни очаква днес, температурите ще стигнат до 26 градуса

Атмосферното налягане слабо ще се повиши. Днес, след преминалия размит атмосферен фронт, облачността над страната ще бъде променлива - често значителна, но ще е почти без валежи. Едва през нощта срещу събота в Северна България отново ще завали. Вятърът ще е слаб от запад, в Дунавската равнина и по Черноморието - умерен. Минималните температури ще са между 12° и 17°, максималните - между 21° до 26°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН, съобщи "Фокус".

По Черноморието ще се задържи ветровито, с умерен западен вятър. Облачността ще е променлива. Максималните температури ще са 23°-25°. Температурата на морската вода е 17°-19°, вълнението ще е 1-2 бала.

По високите части на планините ще продължи да духа силен и бурен западен вятър. Ще бъде с променлива, често значителна облачност. Високите била и върхове ще са в облачния слой - с мъгла. Дневна температура на височина 1200 метра ще е около 16°, на 2000 метра - около 10°.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване