10/18/14 16:41
(http://pik.bg)

Антоний Гълъбов: Оптималният вариант беше ГЕРБ да лансира програмно управление

Антоний Гълъбов: Оптималният вариант беше ГЕРБ да лансира програмно управление

Не съм сигурен, че дизайнът на търсене на партийна подкрепа беше правилният. Продължавам да смятам, че оптималният вариант беше ГЕРБ да лансира програмно управление със своя мандат и да договори принципна подкрепа в Народното събрание по определен дневен ред в рамките на следващите 8 до 12 месеца. Това каза политологът доц. Антоний Гълъбов, съобщи "Фокус".

„За съжаление, ГЕРБ се ориентираха към преговори в хоризонта на цял следващ мандат, към търсене на партийна подкрепа, която винаги е проблематична, когато става дума за коалиционни партньори”, посочи доц. Гълъбов. „ГЕРБ можеше да постигне принципно съгласие за парламентарна подкрепа и да лансира програмно управление с експертни политически фигури, което да се надява да премине периода на следващите местни избори”, заяви той.

Според доц. Антоний Гълъбов проблемът е в различните хоризонти, спрямо които преговарят отделните партии. „Някои партии преговарят с хоризонт цял мандат. Други като Реформаторския блок преговарят с реформаторска политика, която може да обхване и два мандата. Трети политически формации се фокусират върху непосредствения дневен ред. Има нужда от подреждане и синхронизиране на хоризонта на водене на преговори. В противен случай резултатът няма да е окуражаващ”, подчерта доц. Гълъбов.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване