10/18/14 07:36
(http://www.klassa.bg/)

България 9-а в света по аутсорсинг

 Най-бързо развиващата се индустрия в България - аутсорсинга на ИТ и бизнес процеси - расте с двуцифрени темпове през последните четири години и носи приходи от износ над 1 млрд. евро годишно. Паралелно с това България се изкачи в последното издание на най-престижната класация за аутсорсинг дестинации и вече е номер 1 в Европа и номер 9 в целия свят.

 

Аутсорсинг индустрията е концентрирана основно в София - над 85% от всички заети в сектора. По данни от Българската аутсорсинг асоциация заетите са около 22 000 към момента, сочи проучване на „Индъстри Уоч“, цитирано от „Дарик“.

 

Като друг град, който се оценява като перспективен за разрастване на аутсорсинг индустрията, е Пловдив с неговите 40 хил. студенти.

 

Очакваният ръст на работните места в сектора в града е между 100 и 150 процента през следващите пет години.  Средната възраст на наетите в бранша служители е често около 25 години. Някои от фирмите предлагат възможност за работа на смени, както и на работа от вкъщи. Проблем обаче представлява негъвкавото законодателство, което регулира наемането на служители. За да предложи по-добри решения за развитието си, индустрията се събира на еднодневен бизнес форум на 30 октомври в Пловдив.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване