10/18/14 07:47
(http://www.klassa.bg/)

На 58 г. британците са най-щастливи

 Британците стават по-щастливи, а не по-нещастни с напредването на възрастта, показва ново изследване, според което жителите на Острова са най-щастливи на 58 години, съобщава „Дейли мейл“.

 

Според изследването хората във Великобритания успяват да постигнат баланса между работа и личен живот точно в края на трудовия си стаж, когато достигат

 

златната възраст на задоволство

 

Изследването, поръчано по повод пускането на пазара на Samsung Galaxy Note 4, установило още, че хората са най-стресирани на 35, тъй като им се налага да съчетават напрежението в младото си семейство с изтощителен етап в кариерата си.

 

Анализ на изследване сред 2000 души установи, че 58 години е възрастта, в която най-висок процент от британците са доволни от баланса между работа и свободно време,тъй като се чувстват добре от начина си на живот. Освен това тогава е по-вероятно

 

да имат сносна обедна почивка

 

и да се придържат към записаните в договора им работни часове, без да се налага да работят извънредно без заплащане.

 

Една трета от хората, които участвали в изследването, заявили, че са нещастни от баланса си между работа и живот. Най-големият източник на задоволство е прекарването на известно време със семейството, посочено от 63% от участниците, а вторият най-важен фактор е намирането на работа, която харесват. Финансовите притеснения са основната причина за стрес.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване