10/18/14 08:58
(http://www.klassa.bg/)

„Нова алтернатива“, „Нова България“ и „Обединена България“ с общ Сигнал относно законността на проведените избори

 Днес, 16 октомври 2014г. представители на ПП „Нова алтернатива“, заедно с представители на ПП „Нова България“ и ПП „Обединена България“, внесоха Сигнал към Върховния касационен съд относно законността на проведените на 05.10.2014г. избори за народни представители.

В отвореното писмо, изпратено към медиите, трите партии заявяват, че няма да участват в симулацията на демокрация в страната ни, при която целия изборен процес е несвободен, несправедлив и не позволява да бъде изразена свободната воля на избирателите.

Ето и пълният текст на писмото:

Ние, долуподписаните:

Ивайло Симеонов – Председател на  ПП „Нова България“

Илиана Сиракова – Председател на ПП ОБЕДИНЕНА БЪЛГАРИЯ;

Николай Цонев – Председател на ПП „Нова алтернатива“.

от името на представляваните от нас, български политически партии заявяваме, че не сме съгласни и няма да приемем легитимирането на резултатите от предсрочните парламентарни избори, проведени в Неделя, 05.10.2014 г.

Заявяваме, че няма да сме част от симулацията на демокрация в страната ни, при която целия изборен процес е несвободен и несправедлив, като всъщност не се позволи да бъде изразена свободната воля на избирателите ! Заявяваме, че няма да приемем подминаването и неглижирането на непрозрачността и недемократичността на проведените избори, при които вотът на българския избирател бе подменен, опорочен, купен и обезмислен ! Заявяваме, че осъждаме изместването на обществения и политически фокус, от порочността на проведения вот, към настоящите и бъдещи договорки, за това как точно и между кой точно, да бъде разпределена властта в държавата, чрез създаването на управляваща коалиция !

Декларираме, че всички получени от всяка една отделна политическа партия, свидетелства и доказателства за нарушения на изборния процес, обединени в един общ сигнал, ще бъдат предоставени на компетентните български органи , за да обжалваме решенията за определяне на изборните резултати пред Конституционния съд на Република България, в постановените за това законови срокове !

Декларираме, че всичките обединени свидетелства и доказателства ще бъдат предоставени и на институциите в Република България, както следва:

  • Президент на Република България;
  • Министерски съвет
  • Върховен Административен Съд на Република България;
  • Върховен Касационен Съд
  • Главен прокурор на Република България;
  • Омбудсман на Република България;
  • Ръководствата на всичките осем партии и коалиции, които към момента са с отредено участие в бъдещото 43-то Народно събрание на Република България, както следва: ГЕРБ, КП БСП – Лява България, ДПС, КП РБ, КП Патриотичен фронт, КП България без цензура, Атака и АБВ;
  • Представителството на ЕС в Република България;

Декларираме, че ще предоставим на Бюрото за демократични институции и права на човека към Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа „ОССЕ“ (БДИПЧ), на Парламентарната Асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ), на Парламентарната асамблея на Организацията за черноморско икономическо сътрудничество (ПАЧИС), на Фондацията за стратегически и социални проучвания „Мармара Груп“, на Европейския съд за правата на човека и на всички компетентни органи на ЕС и ЕО, събраните от нас и посочени по-горе, свидетелства и доказателства за опорочаване на изборния процес в България !

Декларираме, че събраният доказателствен материал ще бъде предоставен и на всички Посолства в Република България на държавите-членки на ЕС, както и на дипломатическите мисии на други демократични държави, извън рамките на ЕС !

Декларираме, че всички доказателства ще бъдат предоставени и на участвалите като Наблюдатели български неправителствени организации, както следва:

  • Сдружение „Институт за развитие на публичната среда“;
  • Сдружение „Гражданска инициатива за свободни и демократични избори“;
  • Фондация „Европейска алтернатива за развитие“;
  • Сдружение „Институт за социална интеграция“;
  • ФЕДЕРАЦИЯ НА НЕЗАВИСИМИТЕ СТУДЕНТСКИ ДРУЖЕСТВА;
  • Сдружение „Център за свободна и качествена алтернатива“;
  • „Българско сдружение за честни избори, граждански права и демократични практики“;
  • Фондация „Открито управление“;
  • Сдружение „Граждански блок“;
  • Гражданско общество за равенство, демокрация и интеграция;
  • Сдружение „Граждански комитет Равни пред закона“;
  • Сдружение „Съхраняване на демократичните ценности“;
  • Сдружение „Активно общество“;
  • Асоциация „Прозрачност без граници“;
  • Сдружение „Европейско общество за защита на човешките права – България“;
  • Сдружение „Сдружение за насърчаване на гражданската активност“;
  • Сдружение „Инициатива за равни възможности“.

Заявяваме, че с оглед на прозрачността, публичността и демократичността, ще изпратим това ОТВОРЕНО ПИСМО и събрания доказателствен материал, до офисите и редакциите на всички водещи информационни агенции, на електронните медии и националните телевизии, на водещите радиостанции и на българската преса !

Вярваме, че в България все още съществува „свобода на словото“ и българските медии ще дадат гласност на случващото се, по подобаващ начин, който всички те дължат на българските граждани !

Заявяваме, че независимо от доверието си в българските медии, ще разпратим това ОТВОРЕНО ПИСМО и придружаващите го доказателства, и до водещи информационни агенции, медии и издания в други страни на ЕС, за да сме сигурни, че потъпкването на демократичните принципи и свободата на избор в страната ни, ще намерят своя обществен отзвук !

Заявяваме, че въпреки различията в политическите си платформи и вижданията ни за развитието на страната, се обединяваме, за да не позволим да бъдем използвани, при легитимирането на резултатите от прилагането на една силно съмнителна от гледна точка на европейското законодателство, избирателна система ! Система с абсурдна отчетност и в нарушение на човешкото право за свободен избор, при която се пренебрегва прозрачността и демократичността на изборния процес !

В заключение – уверени сме, че и други обществени организации, граждански сдружения, политически партии и коалиции в България, ще имат почтеността, доблестта и куража да се присъединят към нас, за да започне ЗАКОНЪТ в Република България да се прилага, а не само да съществува и за да установим РЕАЛНА, а не фасадна демокрация в страната си !

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване