10/18/14 07:56
(http://www.klassa.bg/)

Щерката на Командира на две хранилки при бизнесмена

 На поне две хранилки при мажоритарния собственик на КТБ Цветан Василев е била едната от щерките на бившия лидер на ДСБ Иван Костов.

 

Освен разкритието, че в продължение на месеци тя е вземала по 30 000 лева месечно консултантски хонорари от дружество, свързано с Василев, вчера ПИК обяви, че е получавала същата сума и под формата на наеми. Парите отново са били плащани от дружества, свързани с обвинения за източването на близо 206 млн. лева бизнесмен. Според ПИК зад схемите на щерката най-вероятно стои самият Командир, който през последните месеци се изявява като първи защитник на Василев и отделно мъти общественото пространство и чрез машата си в Реформаторския блок - настоящия лидер на ДСБ Радан Кънев.

 

От агенцията обявиха, че разполагат с документи, според които през 2010 г. фирмата на Мина Костова „Интерейдингс” АД е отдала под наем помещения в сграда на „Цар Борис III” №201 на фирми, свързани с Василев - „ИПС Инфраструктури” АД (с ново наименование „Инфраструктурна компания” АД), „Хидропонт-М” ООД, „Гипс” АД и др. Въпросните дружества са и сред компаниите, ползвали се с щедро кредитиране от КТБ, като само „ИПС Инфраструктури” АД има задължения към поставения под спецнадзор трезор в размер на над 44 млн. лева, а „Хидропонт-М” ООД – над 15 млн. лева. Според контракта фирмите плащали за офис, нает в бизнес сградата на Костова над 15 000 евро или близо 30 000 лева. Според брокери цената е двойно по-висока от тази, на която вървят тарифите в района. При наемна стойност от 3-4 евро на кв. м Костова получила като аренда 7 евро за наем и евро и половина такса за обслужване на квадрат. „Възможно е на бял свят да излязат и други задкулисни отношения, показващи финансовите взаимоотношения между Костов и Василев”, пише още в разследването на ПИК.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване