10/19/14 07:51
(http://www.klassa.bg/)

Служебният кабинет да не взима отношение към пенсионирането в сектор „Сигурност“

 Служебният кабинет не трябва да взима отношение към пенсионирането в сектор „Сигурност”. Социалният министър Йордан Христосков е много добре запознат с нещата в пенсионната система, но предполагам, че на него му се казва какво да прави. Това обяви пред БЛИЦ председателят на „Нова алтернатива” Николай Цонев. Повод да го потърсим е протестът, който се организира в събота от Синдиката на служителите в затворите в България (ССЗБ), Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва (СОСЗР) и Националната асоциация „Сигурност“ (НАС). Като сборен пункт е посочена градинката пред Централна баня в София, а началото е в 14 часа.

Протестът е реакция на разпространената информация за обсъждани и подготвяни от служебното правителство мерки за ограничаване на социални права на служители, заети в сектор „Сигурност“. Протестиращите искат и оставката на министъра на труда и социалната политика в служебното правителство Йордан Христосков, който пък определи исканията им за прозрачност комични и заяви, че те не са хората, които имат право да искат оставката му.

„Преди много време ние от „Нова алтернатива” се обявихме, че реформи в сектор „Сигурност” не може да се правят от служебния кабинет. За да се обсъждат такива реформи, трябва да има работещ парламент, който за узакони промените. В случая служебното правителство по никакъв начин няма правомощия да прави и предлага промени. Пенсионирането в сектора се извършва на база разписани правила в зависимост от условията на труд”, добави Николай Цонев.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване