10/22/14 13:01
(http://pik.bg)

ЕКСКЛУЗИВНО в ПИК! Леден ад сковава България за дни! Температурите падат драстично, ще вали първи сняг!

ЕКСКЛУЗИВНО в ПИК! Леден ад сковава България за дни! Температурите падат драстично, ще вали първи сняг!

Истинска зима ни чака след последните дни, които ни донесоха закъсняло лято. Това заяви в "Добро утро, България!" синоптикът Симеон Матев. Само за няколко часа утре температурите у нас ще се сринат с повече от 15 градуса.

В Габрово, Троян и Трявна се очаква да вали сняг.

Вчера в градовете Шумен, Добрич и Велико Търново са отчетени абсолютни рекорди от 28 градуса. Тропическата буря Гонсало, която вече се превръща в циклон обаче ще донесе у нас студ и дъжд от северозапад. Утре времето ще се обърне драстично и ще усетим полъха на зимата. Ще вали обилен дъжд, като количествата ще достигнат до 30 – 50 л на кв. м. Сняг ще има по високите части, а в градовете, ако въобще завали, ще е за кратко и няма да създаде проблеми.

В петък сутринта ще има подобрение на времето, но още следобед от юг ще 
нахлуе нова валежна зона, а от североизток – студ. Това ще доведе до сняг в планините и Централна България, а в Габрово, Троян и Трявна ще натрупа снежна покривка. Обилни дъждове до 70 л на кв. м се очакват в Ямбол, Сливен, Кърджали и Хасково.

След приключването на този суров период у нас идва истинското циганско лято. Сутрините ще са студени, докато през деня ще има слънце и времето ще е приятно, заяви Матев.

Предварителните прогнози не предвиждат люта зима. Очаква се температурите да са малко над обичайните. Ще има студени дни, но като цяло те ще са малко, допълни синоптикът.

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване