10/26/14 09:37
(http://www.klassa.bg/)

БСП „за” закон, който осветлява истината за КТБ

 БСП подкрепя приемането на закон, който да извади наяве истината за източването на КТБ. Това стана ясно от интервю на соцлидера Михаил Миков пред БНР.

 

Очаква се още утре, в първия ден от старта на новото НС, депутатите от ДПС Йордан Цонев и Делян Пеевски да внесат проекта си за закон за поставения под спецнадзор трезор, една от мерките в който предвижда да бъде наета международна разследваща фирма, за да инспектира всички активи на банката, купени с пари на вложителите. На въпрос дали БСП ще подкрепи проекта, Миков уточни, че не го е виждал, но допълни, че ако идеята е да се осветли „персоналният елемент на случая КТБ”, е „за”.

 

В същото време соцлидерът посочи, че не счита, че трябва да се правят промени по отношение процедурите за ликвидация, както и че в Управление „Банково” имало над 4 млрд. лева.

 

Според него те можели да се използват за изплащането на гарантираните депозити в КТБ, без да се натоварва бюджетът на държавата.

 

В същото време Цецка Цачева от ГЕРБ заяви в петък вечерта в интервю за „Панорама”, че според формацията държавата няма финансова възможност да участва в евентуалното оздравяване на КТБ. „Ако състоянието действително е такова, ние сме за незабавно изплащане на гарантираните влогове.

 

Ако има чуждестранен инвеститор, това е приемливо за нас, но държавата няма как и откъде с този финансов ресурс да стори това”, посочи тя.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване