10/26/14 14:39
(http://pik.bg)

Движението на влаковете още е затруднено

Движението на влаковете още е затруднено

Вследствие на обилните валежи продължава да бъде прекъснато движението на влаковете в няколко железопътни участъка в страната, съобщиха от пресцентъра Национална компания „Железопътна инфраструктура".

Влаковото движение е спряно поради наводнен железен път, надвиснали клони върху контактната мрежа, свличане на земна маса и нанесени повреди по железопътната инфраструктура.

Поради тази причина, днес, 26.10.2014 г., не се движат влакове в следните жп участъци: Преустановено е движението в района на Соколово – Горна Оряховица, поради липса на напрежение в контактната мрежа; Прекъснато е движението в междугарието Самуил – Висока поляна - Хитрино, поради липса на напрежение в контактната мрежа; Прекъснато е движението в междугарието Русе - Ястребово, поради липса на напрежение в контактната мрежа; Прекъснато е движението в междугарието Царева ливада - Габрово, поради липса на напрежение в контактната мрежа;

Аварийни екипи и специализирана техника на Национална компания „Железопътна инфраструктура" са по местата и работят по разчистване на трасетата, осигуряване на габарит и подаване на напрежение в контактната мрежа.

Проблемен остава и жп участъкът Хасково - Димитровград, където е наводнен железният път. След отдръпване на водата, екипи ще започнат работа по възстановяване на по жп трасето.

Създадена е организация за транспортиране на пътниците с автобуси от Горна Оряховица до Дъбово и от Димитровград до Хасково. Предстои и осигуряване на автобуси за превоз на пътници между Русе и Каспичан.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване