10/26/14 09:08
(http://www.klassa.bg/)

За 6-и пореден път ЦСКА би „Левски”

 ЦСКА победи „Левски” с класическото 3:0 в мач от 13-ия кръг на „А” група. Това бе шести пореден успех за „червените” срещу вечния съперник в шампионата. Серията започна на 19 октомври 2013 година с 3:0 и продължава до днес със същия резултат. Головата разлика в шестте поредни дербита за „А” група е 13:1 в полза на „армейците”. След успеха ЦСКА продължава да е на върха с 32 точки на десет от втория „Лудогорец”, който късно вчера трябваше да приеме „Черно море”. „Левски” остава на шесто място с 21 точки. Головете реализираха Тони Силва (23), Серджиу Буш (45+2) и Борис Галчев (85). Двубоят можеше и да не се състои заради падналия сняг, но все пак бе преценено, че може да се проведе.

 

Още в началото пламнаха искри, когато треньорът на „червените” Стойчо Младенов бе уцелен с ледена топка в главата, което доведе до неговото припадане в преспа на терена пред скамейките. Двата щаба скочиха и се хванаха за гушите, но бързо бяха разтървани. Снежните топки идваха от „А” сектор поради слаба организация и липсва на полиция и охрана. Младенов бе изведен от терена в съблекалнята, където, след като се съвзе, се върна обратно на терена. В края на мача треньорът имаше сили да ликува и да вее флаг, даден му от червената агитка.

 

Треньорът на „Левски” Георги Иванов-Гонзо заяви след срещата:

 

„Смятам, че първото полувреме контролирахме ситуациите. И точно когато играехме най-добре, допуснахме два гола. За съжаление, като не вкараш гол и допускаш такива грешки в защита, е нормално да губиш”, заяви Гонзо веднага след последния съдийски сигнал.

 

„Второто полувреме ЦСКА се прибраха в тяхната половина, разчитаха на контри. Накрая рискувахме, останахме с двама защитници и така ни вкараха. Не може да се допускат такива елементарни грешки. Ситуациите, които имаш, трябва да ги реализираш. А ние си изпуснахме всички създадени ситуации. При първия и втория гол, грешките бяха на крайната защита. Трябваше да дръпнат назад, да са близко до пенала и да не позволяват тази топка да не минава”, анализира Гонзо.

 

„Загубихме, и то тежко. Нямаме оправдание!"

 

Вече шест поредни загуби от ЦСКА. Не заслужавахме това да е резултатът на полувремето. В тези дербита е важен резултатът, как сме играли няма значение. Съжаляваме, животът продължава. Ще се опитаме да се вдигнем и да вземем колкото се може повече точки. Това, което гледах днес, „Левски” показа по-бърз и динамичен футбол, но ЦСКА показа по-голяма ефективност”, коментира Георги Иванов.

 

Той се опита да да успокои привържениците на „Левски”, които в последните минути на срещата опитаха да нахлуят на терена и да прекратят двубоя. Бесните привърженици излязоха пред съблекалните на тима да чакат своите футболисти и да им искат обяснения за слабата игра.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване