10/26/14 11:42
(http://www.klassa.bg/)

Хора от Шипка: Нощта беше страшна

 Кошмарна нощ в Шипка. От вчера хората във възрожденското градче са без ток и вода, предаде кореспондентът на БГНЕС за региона.

Проходът "Шипка" все още е затворен за движение. Пътно-поддържащата фирма почиства платното, но се затруднява от множеството паднали дървета.

През цялата нощ продължи изваждането на аварирали автомобили и хора, които закъсаха в участъците между Крън, Шейново и Шипка. В спасителната акция се включиха екипи на Гражданска защита, Противопожарна служба и Полиция Казанлък, Горско стопанство, както и цялата налична техника на Община Казанлък. Все още има заседнали коли по трасето, но те не пречат на движението.

Цяла нощ град Шипка бе без електричество, но то вече започва поетапно да се възстановява. Все още в някой квартали на населеното място няма вода. Хората споделиха, че са прекарали кошмарна нощ. "Нощта беше страшна. За 26-ти октомври е нещо невероятно това", заяви за БГНЕС жител на Шипка. Подобна ситуация бе през 15 октомври преди две години, тогава падна тежък сняг, но сега ситуацията е доста по-усложнена, разказа местен.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване