10/27/14 17:45
(http://pik.bg)

Трайчо Трайков: Икономически пленена държава сме

Трайчо Трайков: Икономически пленена държава сме

Правителство може да има при всички положения. Въпросът е дали ГЕРБ ще имат партньори, с които да извършат реформите, които искат. Това коментира Трайчо Трайков от Реформаторския блок пред Би Ти Ви.

Предизвикателствата пред ГЕРБ ще бъдат да успее да убеди партньорите си от нуждата за определени реформи. Това са реформата в правосъдието, реформи в регулаторите на монополите, големите инфраструктурни проекти да не се случват преди икономическата им целесъобразност. В икономиката има един термин "пленена държава".

Това е такава ситуация, при която икономически субекти сами си създават правилата, по които да функционират. Друг подобен модел е когато държавата разполага с много подземни богатства. Начинът това да се промени не е с единични действия, защото всеки който се изправи единично срещу това бива съсичан.

Начинът това да се промени е с важни реформи, промяна на начина, по който функционират институциите, обяви Трайков. Партньорите на ГЕРБ трябва да подпишат коалиционно споразумение, както и да споделят отговорността. Към това споразумение може да се присъедини и трети партньор. Трайков е категоричен, че на ГЕРБ е нужен стабилен партньор.

Дали има възможност за намаляване на цената на тока, попита водещата. Има възможност много от разходните компоненти в цената на тока да се намалят, по този начин ще има възможност цената на тока да се намали, посочи Трайчо Трайков.


Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване