10/29/14 22:25
(http://pik.bg)

Без промяна в цените на дървата и въглищата във Враца

Без промяна в цените на дървата и въглищата във Враца

Няма промяна на цената на дървата и въглищата във Видин. Това каза Димчо Костадинов, регионален мениджър на фирма за търговия с горива, информира "Фокус".

По думите му, се наблюдава слабо търсене, което се дължи на алтернативните източници на отопление. Според него обаче, като основна може да се посочи причината, че хората нямат пари. "Търсенето обикновено се засилва около датата на пенсиите”, обясни Димчо Костадинов.

В началото на отоплителния сезон цената на тон насипни въглища за парно е 275 лева, 6,93 лева струва чувал брикети от 25 кг, насипните брикети са по 280 лева за тон. Дървата за огрев са на цена 75 лева. Димчо Костадинов потвърди, че руските въглища се очаква да поскъпнат. „Пътят на руските въглища минава през Украйна. Поради влошените отношения между Русия и Украйна руските въглища ще имат увеличение”, каза Димчо Костадинов. Той добави, че в момента има налично количество, на което се дължи запазването на цените.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване