10/29/14 08:15
(http://pik.bg)

Търсим 35 млн. лева за реклама на родния туризъм

Търсим 35 млн. лева за реклама на родния туризъм

35 млн. лева са необходими за национална реклама на България като туристическа дестинация, съобщи зам.-министърът на икономиката Бранимир Ботев, предаде "Монитор".

Сумата се получава, като се използва работещото в цяла Европа правило да се отделят по 2,5 евро за всеки чуждестранен турист, посетил страната. Дори да се осигурят подобни средства, нашият рекламен бюджет ще бъде в пъти по-малък от този на съседните страни, пресмятат специалистите.

Въпреки че отминаващата година беше доста лоша в климатично отношение, от януари до края на септември имаме 5,6% ръст на чуждестранните туристи спрямо 2013 г. За деветте месеца страната е посетена от 6,246 млн. чужденци дошли за почивка.

Още по-точен индикатор за реалната картина в бранша са приходите от международния туризъм, които се отчитат от БНБ в текущия баланс на страната.

Според централната банка от януари до август приходите имат ръст от 4,1% и са в размер на 2,351 млрд. евро, съобщи Ботев.

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване