11/02/14 15:43
(http://pik.bg)

БАБХ с над 3500 проверки в Сливен

БАБХ с над 3500 проверки в Сливен

Над 3500 проверки са извършили инспекторите от Областна дирекция „Безопасност на храните“ в Сливен от началото на годината до сега в млекопреработвателни и месопреработвателните предприятия, магазини, складове на едро и дребно и заведенията в общественото хранене.

Издадени са 280 предписания, от които 130 в производствени предприятия и складове на едро, съобщи директорът д-р Пламен Пенчев, информира "Дарик".

В агенцията са постъпили 24 жалби от граждани за качеството на храната и неспазване на изисквания в лафка в училище. Съставени са актове на нарушителите, при повторно нарушение обектите ще бъдат затворени, поясни д-р Пенчев. Извършена е проверка във всички училища, детски градини и детски кухни на територията на областта. Няма конастатирани сериозни нарушения.

От началото на годината са съставени над 25 акта за контрола на храната и здравеопазването на животните. Сред най-честите нарушения са неспазване на технологичния процес, начина на съхранение на продуктите, температурния режим.

Засилените проверки продължават. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване