11/03/14 07:44
(http://www.klassa.bg/)

20 % ръст в продажбите на лукс имоти

 Очаква се до края на тази година ръстът на продажбите на луксозни имоти да достигне 20%. Все повече хора, които имат бюджет до 200 хил. евро, предпочитат да ги инвестират в покупка на жилище, вместо да  вкарат парите си в банка, съобщи за “Монитор” Весела Илиева, изпълнителен директор на Unique Estates. Половината от купувачите инвестират в имот и го отдават под наем с цел сигурна и дългосрочна печалба, а другите избират да ползват новото жилище за лични нужди. Договорите за наем най-често са за срок от 5 до 10 години, като по този начин инвеститорите си гарантират дългосрочни приходи. Купувачите са добре запознати с тенденциите на пазара и с характеристиките, които един луксозен имот трябва да притежава и това налага пазарът да бъде динамичен, смятат експертите в бранша.

 

Като цяло у нас има ръст на инвестициите в скъпи имоти за последната година в сравнение с предходната. Компанията представи един от малкото функциониращи апартаментни комплекси в София, където цените на жилищата започват от 77 000 евро. Независимо от силното търсене, цените остават без промяна, коментираха още от Unique Es­ta­tes.

ЕЛИЗА ХРИСТОВА

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване