11/03/14 20:47
(http://www.klassa.bg/)

Жестокото и кърваво убийство на „ Голямата звезда” 47 години години тъне в мълчание

 ​Вторник, 19 декември 1967 г.Черен вторник! Черен ден за 14 български семейства! 7 убити войници и толкова ранени на погребите на „Голямата звезда”. Денят е зимен, вали хубав сняг.Да, но един премръзнал млад войник е на пост. Казват, че постоянно е гонен и тормозен от началника на караула- старшина школник и останалите войници. В един момент нервите на 18 год. младеж не са издържали. Влиза в караулното помещение със зареден автомат и почва да стреля по другарите си. Но най- напред убива човека, който най- много е мразил- старшина школника, след това ....думите са безсилни да опишат кървавата картина! 7 убити и 7 ранени! Само един от войниците се е отървал с по- леки рани и той  информирал  за кървавата драма на погребите.

 

За едно от най- жестоките убийства в социалистическа България- 47 години се мълчи. Не се знае нито името, нито съдбата на убиеца.Имената на останалите живи войници също са неизвестни. Мълчат близките им! Защо? Как е протекъл живота на момчетата, които по волята на съдбата са останали живи? Въпроси! Много въпроси, които чакат отговори от компетентни те органи.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване