11/03/14 07:47
(http://www.klassa.bg/)

Куба предлага на чужди инвеститори проекти за над $ 8млрд.

 Най-големият търговски панаир в Куба отворя днес врати в Хавана. На него правителството предлага 246 проекта на стойност 8,71 млрд. долара като част от усилията на острова да съживи икономиката си чрез капиталовложения от чужбина.

 

Пакетът съдържа проекти, които обхващат изключително важни сектори като хранителния, строителния, фармацевтичния, както и биотехнологиите и възобновяемата енергия, уточнява АФП, цитирана от БТА.

 

Трийсет и вторият международен панаир в Хавана ще продължи до 8 ноември. Изпълнението на този “Пакет на възможностите за чуждестранни инвестиции” е важен аспект от процеса на привличане на капитали, каза вицепремиерът Марино Мурильо, който отговаря за реформите и през септември стана министър на икономиката. От юни в Куба е в сила нов закон за чуждестранните инвестиции, за да се съживи икономиката, която е в мъртва точка въпреки частичното либерализиране на частната инициатива, насърчавано от президента Раул Кастро. На търговския панаир в Хавана се очаква да присъстват 2000 предприемачи от 60 страни, уточниха организаторите.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване