11/03/14 08:57
(http://pik.bg)

Младият баща вързал червен конец на ръчичката на бебето си преди да го изостави в боклука

Младият баща вързал червен конец на ръчичката на бебето си преди да го изостави в боклука

Димитър - бебето, което беше открито в контейнер за смет в Казанлък, се ражда преди седмица в необичайни условия, но здрав. Мерките му са 3.800 кг, 53 сантиметра - точно колкото се е родил и баща му Христо преди 17 години, съобщава Би Ти Ви.

15-годишната майка Антония започнала да ражда в дома си. По време на раждането в детската стая на Антония, в спалнята е майка й. Христо помагал, като четял в интернет какво да прави.

За десет минути двамата родители взимат общо решение да изоставят бебето. Младият татко обаче решава да направи последно нещо за детето си преди да го изостави - връзва му червен конец на ръката.

Пеленачето е оставено на втори етаж в блок, в ученическа чанта. Три часа след първата глътка въздух Димитър спи в закопчана чанта на стълбище. Един от съседите решава да вземе мерки и да обезопаси района, защото помислил, че може да има бомба.
Соченият за преносител на бебето обаче днес не признава, че се е докосвал до чантата и заплашва да съди съседката си, която твърди това. В крайна сметка бебето е оставено на улицата до блока, за да бъде намерено от скитник, който се паникьосва и вика помощ. Жена от близката железария звъни в полицията.

Часове по-късно бащата на Христо - Атанас е извикан в полицията. Там разбира, че е станал дядо, както и че внукът му е намерен в кофа за смет. Последно бащата на момчето вижда приятелката му 24 часа преди раждането. Не му направило впечатление, че е бременна.

Днес 17-годишният татко казва, че го иска и че го е изоставил от страх от родителите си. Страхът не е напуснал и 15-годишната майка, която все още е в силен стрес.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване