11/03/14 07:59
(http://www.klassa.bg/)

Над бездната с вързани очи

 Американският акробат Ник Валенда обяви, че ще премине по въже между два небостъргача на Чикаго със завързани очи без обезопасителни мерки.

 

“Досега не съм правил нещо подобно и за мен това ще е своеобразно изпитание. Искам да покажа на целия свят, че ако човек следва мечтите си и никога не се предава, може да постигне много” ­ отбелязва 35-годишният Валенда в интервю за Ен Би Си.

 

Номерът беше разделен на две части

 

като по време на втората акробатът беше предвидил да върже очите си. В част от него въжето беше поставено под 15-градусов ъгъл между сградите, разположени на двата бряга на река Чикаго, уточнява “Ню Йорк пост”.

 

Валенда разказва, че първоначално предвиждал да залепи очите си със скоч, за да няма съмнение у зрителите, че не вижда. След това обаче размислил и ще изпълни номера с обикновена превръзка на очите. Въжето беше опънато на нивото на 50-ите етажи.

 

Акробатът посвети “разходката” над Чикаго на прадядо си Карл Валенда, загинал през 1978 г. при преминаването по въже, опънато между две сгради в Пуерто Рико.

 

Валенда очакваше силният вятър да е

 

главният му враг

 

Ненапразно Чикаго е известен като града на ветровете.

 

Валенда започва кариерата си на акробат на 2-годишна възраст, има седем постижения, вписани в Книгата на рекордите на Гинес. Последното е от лятото на миналата година, когато без защитни средства мина над Гранд каньон, един от най-дълбоките в света, разположен в щата Аризона. Стоманеното въже, дебело 5 см, беше опънато на рекордна височина от 457 м.

 

Преди две години Валенда пък премина над Ниагарския водопад – въжето беше дълго 550 метра и беше опънато между границите на две държави – САЩ и Канада.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване