11/03/14 20:58
(http://www.klassa.bg/)

Ник Валенда успешно премина по въже над два небостъргача в Чикаго без обезопасителна техника

 Ник Валенда осъществи най-голямото предизвикателство в кариерата си, като премина по въже над два небостъргача в Чикаго със завързани очи и без обезопасителни въжета. С изпълнението си известният акробат има зад гърба си 10 световни рекорда и добави нови два с последния си номер в „града на ветровете” на 3-и ноември. За първата част от историческото си изпълнение Ник Валенда измина разстоянието от 138 м. между 50-етажната сграда „Лио Бърнет” и търговския център „Марина Сити” под наклон от 19 градуса. Втората част от предизвикателството „кралят на ходенето по тънко въже” изпълни със завързани очи на височина от 205 м., достигайки от западната до източната част на „Марина Сити”. Discovery Channel предаде спиращото дъха изпълнение на живо на 3-и ноември в България и в още над 220 страни по света. На 5-и ноември, сряда, от 21:00 ч. Discovery Channel ще излъчи специалното предаване „По въже между небостъргачи с Ник Валенда” за всички пропуснали да видят историческото събитие.

„Чувствам се невероятно. Много съм благодарен и очевидно успешно преминах над небостъргачите. Надявам се, че повече хора по света ще се вдъхновят и повярват, че ако работят достатъчно усърдно, ще постигнат целта си.”, коментира Ник Валенда след историческото предизвикателство.

Пред погледа на най-близките си, множество медии, хилядите смаяни жители на Чикаго и на милионите зрители пред екрана, Ник Валенда написа нова страница от историята на „Летящите Валенда”. Акробатът премина под най-острия ъгъл над най-високия небостъргач, над който член от семейството на Валенда е ходил.

Припомняме, че през юни 2013 г. Ник Валенда влезе в историята като първият човек, който премина над Гранд Каньон по въже. Той постави световен и личен рекорд, преминавайки над река Литъл Колорадо на височина от 457 метра, по-голяма от тази на Емпайър Стейт Билдинг в Ню Йорк. Събитието тогава бе гледано от 13 млн. зрители по света и се превърна в живото предаване с най-висок рейтинг в историята на телевизията. Специалното предаване наскоро бе отличено и с наградата Interactive Emmy® за мултиплатформено представяне на истории със специално създаден уебсайт, включващ завладяващи видео клипове, 360-градусови интерактивни гледки от мястото на събитието, неизлъчвани кадри и обновяване на новини в реално време.  

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване