11/03/14 11:17
(http://pik.bg)

Няма риск за отоплителния сезон, категорични са от "Топлофикация - София"

Няма риск за отоплителния сезон, категорични са от "Топлофикация - София"

Блокираните в КТБ над 80 милиона лева на "Топлофикация – София" са за инвестиции и няма да се отразят на текущата работа на дружеството, обясни в предаването "Преди всички" по БНР председателят на Столичния общински съвет Елен Герджиков.

Елен Герджиков каза, че има още две общински дружества, сред тях – Софийски имоти, които държат пари в КТБ, но средствата им в закъсалата банка са много малко.

Представители на Столичния общински съвет ще се срещнат с ръководството на "Булгаргаз" по-късно днес във връзка с рисковете пред отоплителния сезон в София, каза още Герджиков.

Конкретният повод за срещата е едно писмо до община, в което се споменават текущите задължения към "Булгаргаз", които са в размер на около 40 милиона лева. А НЕК дължи на Топлофикация около 80 милиона, пише novini.bg.

Герджиков обясни, че "Топлофикация – София" има тристранно споразумение с НЕК и "Булгаргаз", което гласи, че задълженията на НЕК към "Топлофикация – София" ще бъдат изплащани директно на "Булгаргаз". Елен Герджиков успокои, че ако се стигне до евентуално спиране на доставките на газ, "Топлофикация – София" е взела мерки за осигуряване на алтернативно гориво.


Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване