11/03/14 18:15
(http://pik.bg)

Очевидец на самозапалването на фотографката: Никой не й се притече на помощ, мислех, че снимат филм

Очевидец на самозапалването на фотографката: Никой не й се притече на помощ, мислех, че снимат филм

Очевидец на самозапалването на фотографката Лидия Петрова пред президентството разказа, че е видял как човек се самозапалва и никой не отива да му помогне. Хвърлил си дрехата върху жената, за да се опита да я изгаси. Едва тогава дошли хора с пожарогасители.

„Като пресичах улицата, видях, че човекът се запали. Никой не се засили към него да помага и понеже имаше много камери и полицейски коли – имаше лица на реда, а никой не се засили да помага, помислих, че снимат филм или нещо подобно. Питах най-близките хора: „Снимате ли, какво правите? Наистина ли гори?”. „Да, наистина гори”. И първото нещо, което направих, беше да си хвърля дрехата отгоре да се опитам да помогна. Не беше достатъчно. Тогава дойдоха с пожарогасители”, разказа младият мъж пред Би Ти Ви.

„Тръгнаха да пръскат човека да го гасят. Те свършиха. След това извадиха СО2 пожарогасител. Казах им: „С това не може, просто ще го убиете, СО2-то е много опасно”. Просто с нищо друго не разполагахме. И това беше всичко”, допълни разказа си той.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване