11/03/14 08:31
(http://pik.bg)

Петков: ГЕРБ и БСП да се коалират, а ДПС да си почине от икономическата власт (обновена)

Петков: ГЕРБ и БСП да се коалират, а ДПС да си почине от икономическата власт (обновена)

"Две неща трябва да бъдат приветстване - опитите за сформиране на правителство са публични и търсенето на политическа плътност. Има гротескност в отношенията между ГЕРБ и РБ. Силното решение беше първите две политически сили да преодолеят политическите наслагвания в годините и да се коалират."

Това заяви Румен Петков от АБВ Силното и отговорно решение беше друго, но за съжаление не се случи, допълни той. "За нас подкрепата за едно правителство минава под силна политическа програма и широка подкрепа. Предложението Радан Кънев да е премиер е несериозно. Самият слоган на ГЕРБ  - сигурност в дясно е некоректно. няма сигурност в дясно или ляво. Не можем да подкрепим такава политика. Логично е партията победител да излъчи премиера", категоричен е Петков.

"Ще кандидатстваме за членство в ПЕС", обяви Петков. "Стабилното управление беше с участието на първите две политически сили. Сега ГЕРБ трябва да съумее да състави управление с политическа плътност. подкрепата на депутати дръпнати оттук и оттам няма да даде стабилност и доверие в европейските ни партньори. Много груба грешка ще бъде, ако продължи риториката за управление със срокове. Администрацията е деморализирана още от предишното правителство, а това е пагубно. Новите избори ще са грешка. Това би довело до липса на бюджет, липса на доверие от европейските ни партньори, липсата на евросредства и т.н. Съдя Николай Бареков за клевета. По повод обвиненията за огромни влогове в КТБ Георги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през периода 2002-2011 ... към профила, отправени от Волен Сидеров, бих посъветвал лидера ни да го съди. Ако искаме да хигиенизираме българския политически живот трябва ДПС не само да си почине от властта, а и от икономическата власт", категоричен бе Петков.

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване