11/03/14 04:55
(http://pik.bg)

Подмениха шламопровода, който три пъти замърси река Струма

Подмениха шламопровода, който три пъти замърси река Струма

Специалисти от „Топлофикация” Перник подмениха шламопровода, който три пъти замърси река Струма. Екипът е работил в продължение на седмица, за да отстрани аварията. Това съобщи директорът на топлоснабдителното дружество инж. Кремен Георгиев, пише "Мироглед".

Шламопроводът на сгуроотвала „Седми септември” аварира, защото изтънял с годините. Той буквално се протрил е преминаването на шлама през него.  Така на 19 септември съоръжението се проби и оцвети водата на реката в сиво. Последваха и две нови аварии. Вследствие допуснатия пробив сивите шламови води вместо да постъпват в сгуроотвал „7-ми септември“ се изливали в реката по открит канал под моста на външна магистрала срещу ТЕЦ „Република”. При останалите шлаопроводи дори и при авария няма опасност шлам да се излее в Струма.

За щастие замърсяването не доведе до измиране на риба. След няколко часа водата сама отми шлама и цветът на водата в реката се нормализира

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване