11/03/14 20:50
(http://pik.bg)

Разследват варненски лекар заради мумифицирано бебе - близнак

Разследват варненски лекар заради мумифицирано бебе - близнак

Досъдебно производство е било образувано срещу началника на родилното отделение във варненската болница „Св.Анна“, след като на 30 октомври там е било родено момченце с цезарево сечение и тегло 3 килограма. Хирургическата намеса се наложила заради това, че бебето е преносено.

При операцията, водена от завеждащия родилното д-р Милко Папазов, било установено, че освен здравия плод, в утробата на майката има и мумифициран плод на второ бебе от мъжки пол.

Това се случва рядко, защото средата в матката на бъдещата родилка е стерилна. В подобни ситуации, след като кръвообменът е нарушен, единият от двата плода започва да забавя развитието. Така е било и в този случай. След това мъртвият близнак просто се резорбира в организма на майката. Има медицински инциденти, при които се получава спонтанен аборт и се губят и двете бебета.

Това обясни пред „Преса“ д-р Милко Папазов. В момента случая е в ръцете на патоанатомите, които ще установят причината единият плод да се мумифицира. Експертизата трябва да бъде готова в едномесечен срок, както сочи законът.

Раждането е четвърто поред, като до момента има три момиченца. 3-килограмовото момченце, е на кърмене и е добре. Жената е над 30 годишна възраст и е от българския етнос. Тя не е имала претенции към медицинския екип.

Сигнал в полицията е подал съпругът й, който пожелал да види мумифицираното трупче на неродения син-близнак и изпаднал в шок. Лекарите от болницата внимателно са обяснили причините за загубата на втория близнак. Бременността е била наблюдавана от специалист в частно медицинско заведение – „Сити клиник“ във Варна.

Според проф. Дико Бошнаков, шеф на МБАЛ „Св. Анна“, при него дошли служители на МВР, които иззели медицинската документация, свързана с раждането. Медицинският управител отказа повече информация, тъй като не бил запознат в подробности със случая и по него се води разследване.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване