11/03/14 12:34
(http://pik.bg)

Светлин Танчев: Нашата подкрепа за кабинета зависи от управленската програма

Светлин Танчев: Нашата подкрепа за кабинета зависи от управленската програма

Приключи срещата между президента Росен Плевнелиев и представители на ПГ на Български демократичен център.

От ДБЦ заявиха, че са обсъждали основни приоритети касаещи развитието на България. "Най-належащ е бюджета, който трябва да бъде приет, защото сме на ръба на банкрута. Приоритетите, които ние поставихме са развитие на икономиката, създаване на работни места, спешни реформи в здравеопазването и в съдебната система. Говорихме, че трябва да се разшири диалога между политическите сили", каза Светлин Танчев.

"Към днешна дата не мога да кажа как ще гласуваме за кабинета, защото няма никакви подробности. Най-важният въпрос не е кой ще е премиер, а каква ще е програмата. Ние сме готови да предоставим наши експерти, ако ни потърсят. Мисля, че имаме подходящи хора, които знаят и могат да изпълняват това, което се иска от тях", каза още той.

"Ние апелираме отдавна, че искаме да се запознаем с приоритетите на бъдещето управление. Засега такива няма и ги очакваме. Тогава ще решим как ще гласуваме за новия кабинет. За съжаление и тези, които ги пишат не са наясно с тях", обясни Танчев. "Заявихме на Росен Плевнелиев, че ние не сме за избори през зимата. Друг основен приоритет за нас е въвеждането на електронно управление. Бихме подкрепили създаването на такова министерство. Това ще бъде ясен знак, че ще борим да изкореним корупцията", категоричен беше Танчев.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване