11/03/14 20:30
(http://www.klassa.bg/)

Сливен си тръгна с две награди от церемонията

 www.manof21century.com
Вицепрезидентът на Република България Маргарита Попова връчи  на официална церемония в резиденция „Бояна“ годишните награди на програма „Произведено в България“ „Човек на XXI век“,информират от ПРофайл.
Призовете се връчват за 13-ти път и са оценка и признание за хората, които живеят, работят и създават в условията на съвременна България.
Сливен си тръгна с две награди от церемонията. Първата е за Йордан Узунов, управител на „Агропродукт“ ЕООД, който спечели в категорията Хранително-вкусово производство. 79-годишният предприемач беше отличен за качествения и устойчив бизнес, който развива от години в Сливенско. Втората награда бе за кмета на община Сливен инж. Кольо Милев. Той бе отличен в категорията „Държавна власт“ заедно с кмета на община Казанлък Галина Борисова. Двамата градоначалници са отличени от журито за активната си работа и проектите, с които променят облика на своите общини и живота на гражданите в тях.
На събитието община Сливен се представи и от местни производители. Във фоайето на Дом 2 на резиденция „Бояна“ гостува и постоянната експозиция „Християнско изкуство” на Художествена галерия „Димитър Добрович”. Фолклорната гордост на Сливен Ансамбълът за народни песни и танци – Сливен с изпълненията си изправиха на крака гостите на събитието. Всички отличени получиха скулптурата „Плодородие“ с автор Румен Желев,допълват още от ПРофайл.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване