11/03/14 08:35
(http://pik.bg)

Социолози: Идеята Радан Кънев да стане премиер е доста екзотична

Социолози: Идеята Радан Кънев да стане премиер е доста екзотична

Задачата да се направи ново правителство явно е много трудна. Не вярвам, че Радан Кънев ще стане премиер вместо Бойко Борисов.

Това каза в сутрешния блок на БНТ социологът Михаил Мирчев. Заедно с него гост беше и колегата му Цветозар Томов. Идеята, Радан Кънев премиер, е доста екзотична. Не мисля, че министерските постове спъват преговорите. Основното искане на ГЕРБ е с участието в изпълнителната власт да се заемат политическите фигури в Реформаторския блок, каза Томов.

Самите реформаторите не могат да излъчат лидер. Радан Кънев не може да поеме политическа отговорност. Реформаторите са като орел, рак и щука. Те се карат непрекъснато. ГЕРБ е монолитна партия и там е ясно кой носи отговорност, обяви пък Мирчев. Принципният въпрос е дали ще се стигне до политическа ангажираност от страна на реформаторите. Не вярвам на информациите, че преговорите се водя кой, кое министерство да поеме, каза още Томов.

Аз съм на друго мнение и според мен точно това е пречката, опонира му Мирчев. Двамата се обединиха около мнението, че никоя партия няма интерес от парламентарни избори през зимата. Опозицията ще внимава много, правителството също. Двете страни ще гледат кое е полезно за България, разкри Мирчев. Образът на РБ като патерица на ГЕРБ беше налаган доста активно през последната година. Ясно се вижда, че това не е така. Според мен те ще гласуват доста шарено в парламента, защото са свободни. РБ издържа своите най-тежки тестове и аз очаквам те да бъдат стабилни, каза още Томов.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване