11/03/14 21:57
(http://pik.bg)

Спецполицаите атакували Лесово изненадващо, пликове с пари хвърчали навсякъде

Спецполицаите атакували Лесово изненадващо, пликове с пари хвърчали навсякъде

Спецполицаите щурмували митническия пункт на ГКПП Лесово откъм Турция, за да нямат време митничарите да покрият пликовете с рушвети. Паниката сред служителите е била страшна, защото качулките нахлули изневиделица в гишетата и всички възможни помещения, пише Флагман.

Акцията е била предприета умишлено час преди приключването на първа смяна в събота, когато се предполага, че вече сумите от рушветите са в наличност. В настъпилата масова психоза, дори неподлежащи на проверката хора са хвърляли пари от джобовете си от страх да не бъдат уличени.

Пликовете с пари са били навсякъде, като на място са били открити около 7 хил. евро, останалите са били по автомобилите и домовете на задържаните. В събота вечер са претърсени над 100 обекта, казаха запознати пред Флагман.бг. Пари са били открити дори у бременната Йоланита, която чака след три месеца близнаци. „Няма начин да работиш в подобна схема на границата и да останеш изолиран”, казаха бивши митнически служители.

Както Флагман.бг вече съобщи в дома на шефа на пункта Димитър Колев, който има две деца, които отглежда сам, са намерени 82 хил. лева и злато.

Претърсен е бил и кабинет в отдел Приходи в Митница-Бургас, но в него не е било открито нищо, съобщиха източници от разследването.

Според запознати най-големите подкупи били прибирани от пътни такси. „В случай на претоварен камион вместо да се наложи глоба или такса – е бил искан рушвет”, казаха те.
Част от задържаните в събота вече са на работа, седем са с повдигнати обвинения, сред които и Димитър Колев. Той е  назначен за шеф на митническия пункт 2 години след откриването му. През 2010 година е бил отстранен за кратко от работа, но после е възстановен. На смяна в пункта работят по около 15-17 души.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване