11/03/14 18:24
(http://pik.bg)

Спецпрокуратурата иззе над 220 000 лева от митничарите в "Лесово"

Спецпрокуратурата иззе над 220 000 лева от митничарите в "Лесово"

За момента над 220 хиляди лева са намерените и иззетите пари, възможно е в хода на разследването за ГКПП "Лесово" да се окажат и повече. Това заяви на брифинг Николай Найденов от Специализирана апелативна прокуратура, цитиран от БГНЕС.

Найденов разясни, че става въпрос за долари, евро, турска лира и румънски пари. Общо 9 хиляди лева има пък открити в складовете за веществени доказателства на началниците на смените – там било на принципа "Където пипнеш, откриваш". Парите са били добре крити, каза Найденов. Твърда тарифа е нямало, обикновено се давали дребни суми в рамките на 10-20 лева като български еквивалент в различни парични единици. Между 100 и 200 долара обаче са искани от митничарите за някои ТИР-ове. Между 50 и 80 хиляди лева бил месечният оборот на една смяна.

От своя страна заместник-главният прокурор Борислав Сарафов заяви, че планираната операция започнала в събота в 18:15 минути след дълга подготовка. Акцията се задействала в момент, в който един началник смяна на една от четирите смени предавал на началника на митничарския пункт плик с пари.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване