11/03/14 16:10
(http://pik.bg)

Условна присъда за блудство получи габровец

Условна присъда за блудство получи габровец

Присъда от две години условно получи обвинен в опит за блудство габровец. Състав на Окръжен съд призна Ц.И. за виновен, че на 3 юни 2013 г., около 18:30 ч., в изоставената сграда на Летния театър в Габрово чрез заплахи "направил опит да извърши действия с цел да удовлетвори полово желание без съвкупление по отношение на две малолетни момичета от Габрово". Опитът останал недовършен по независещи от подсъдимия причини.

Мъжът е оправдан по обвинението, че е блудствал и с трето момиче.

Съдът зачете като изтърпяване на наказанието предварителното задържане на подсъдимия по взета мярка за неотклонение „задържане под стража”, считано от 3 юни 2013 г. – до 22 април 2014 г.

Присъдата подлежи на обжалване или протестиране пред Апелативен съд – Велико Търново в 15-дневен срок.

Делото бе разгледано по реда на Глава двадесет и седма от НПК – Съкратено съдебно следствие в производството пред първа инстанция. Подсъдимият заяви, че се признава за виновен по всички факти и обстоятелства посочени в обвинителния акт и изрази съгласие да не се събират доказателства по тях. При постановяване на присъдата съдът ползва самопризнанията на Ц.И. и доказателствата, които ги подкрепят събрани в досъдебното производство.

Съгласно разпоредбите на закона, при разглеждане на делото по този ред, когато определя наказанието съдът е длъжен да съобрази същото с разпоредбата на чл.58а от НК, като в конкретния случай определи наказанието на най-ниския предел.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване