11/03/14 07:34
(http://www.klassa.bg/)

Фирми ще търсят финансисти и складови работници

 Финансисти, брокери на недвижими имоти, работници в складове и шофьори ще са най-търсените кадри през последните 2 месеца на годината. Това показва проучване на международната компания за подбор на персонал „Менпауър” сред 750 работодатели от София, Пловдив, Варна, Бургас и Русе за периода октомври - декември 2014 г.

 

13% от началниците са решили да увеличат персонала си. Сред тях са и работодатели в сферата на производството и търговията на дребно. Най-оптимистични прогнози за разширяване на екипа имат столичните фирми, които смятат да увеличат персонала си с 9 на сто. В Пловдив и Варна също се очаква ръст в броя на новите служители.

 

В града под тепетата в последното тримесечие се очаква да бъдат разкрити нови 600 работни места от шведско-швейцарската група, която ще отвори завод в Пловдив. Шанс за реализация ще имат и ИТ спецовете, след като чуждестранна компания ще търси 500 служители в сферата на финансите и софтуера. Според експерти по подбор на персонала след няколко години България ще се изправи пред сериозна липса на компютърни специалисти. „Първо, все повече фирми отварят офиси у нас и второ – голяма част от ИТ специалистите емигрират. Затова държавата трябва да помисли за този бъдещ дефицит на кадри”, предупреди специалистът по човешките ресурси Александър Николов.

„Менпауър”

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване