11/04/14 16:18
(http://pik.bg)

Радан Кънев: Благодарен съм, че от БСП няма да подкрепят правителството

Радан Кънев: Благодарен съм, че от БСП няма да подкрепят правителството

Най-стабилният вариант за консолидиране на мнозинство в парламента е за министър-председател да бъде предложен Бойко Борисов. На Патриотичния фронт и АБВ ще се разчита за стабилно мнозинство. Това обясни лидерът на ДСБ и депутат от Реформаторския блок Радан Кънев след края на консултациите с ГЕРБ.

Помолен да коментира позицията на БСП, които обявиха, че ще гласуват кабинета, Кънев заяви: „Благодаря за добрата новина. Не я бяхме чули, защото заседавахме“. Той обясни, че това съвпада с намерението партиите от предишното управление да не участват в сегашното. 

На въпроса дали се е извинил за това, че е гласувал против избора на Цецка Цачева за председател на Народното събрание: „Да се извинявам за вота си в пленарна зала се надявам никога да не ми се налага“, каза той.

„Нашият изборен резултат надали позволява всичко, което сме поставили като условия, да бъде изпълнено. Съвсем не всичко, което иска РБ, ще бъде включено в програмната декларация. Ние трябва да имаме и повод  да се борим и политически за в бъдеще“, каза още Кънев.

Той категорично заяви, че няма да бъде министър.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване