11/04/14 19:03
(http://pik.bg)

Радан Кънев: Имаме уговорка да не съобщаваме имена и ресори преди окончателното съгласие за кабинета

Радан Кънев: Имаме уговорка да не съобщаваме имена и ресори преди окончателното съгласие за кабинета

Изрична уговорка на преговарящите от днешните консултации е да не потвърждаваме нито имена, нито ресори пред медиите преди окончателно съгласие. Това каза пред журналисти в Народното събрание съпредседателят на ПГ на Реформаторския блок Радан Кънев.

„Утре ще имаме разговори и с другите партии, които сформират мнозинството. Обсъдихме всичко подробно и като цяло одобрихме това, което е договорено. Имаме някои забележки и желания за коментар, които няма да правим пред медиите, защото сме все пак на последната крачка от успешно съставяне на правителство“, заяви Кънев. На въпрос дали Божидар Лукарски е компетентен за министър на икономиката, Радан Кънев отговори, че премиерът преценява този въпрос.

„Всички предложения в крайна сметка са номинации на кандидата за министър-председател. Тази сутрин казах, че с оглед отговорността за съставяне на правителство, когото предложи ГЕРБ, при всички други условия, които ние имаме, ще подкрепим. Отдавна съм казал, че желание да участвам в изпълнителната власт нямам. Гледам за себе си като гарант за законодателните реформи, които сме обещали на избирателите“, каза още Радан Кънев.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване