11/06/14 19:30
(http://pik.bg)

Нови кошмарни разкрития за самозапалилата се фотографка! Овъглила се е за 57 секунди!

Нови кошмарни разкрития за самозапалилата се фотографка! Овъглила се е за 57 секунди!

За нова версия за самозапалването на 38-годишната Лидия Петрова пред президентството в понеделник съобщава „Всеки ден“.

Точно 57 секунди е отнело на фотографката да се овъгли до неузнаваемост. Това показват кадрите от видеонаблюдението, иззети от полицията минути след като Лидия е транспортирана в „Пирогов" в критично състояние. За времето тя е успяла да запали клечката от кибрита и да лумне от главата, както и няколко души да се притичат на помощ, като се опитат да я угасят.

„С подръчни средства да спрат огромните пламъци на поне 60 сантиметра от нея е на практика невъзможно за толкова кратко време", убедени са експерти в разследването. Обвинения се сипят и срещу гвардейците. Военните, които охраняват парадния вход на „Дондуков" 2 имат право да напускат постовете си при едно единствено условие - да спасят човешки живот. Те обаче не се помръднали и на сантиметър при вида на пламналата Лидия, разказват още очевидци на трагичната случка. От кадрите на видеосистемата не се вижда автомобил, от който фотографката да излиза или да е избутана, както се твърдеше.

Тя е отишла при фонтана на президентството пеша, сочи новата версия. Пресякла е неправилно бул. „Цар Освободител", като се е движила от бул. „Ал. Дондуков". Възможно е да се е заляла предварително с бензина. За съжаление, в следобедните часове, когато трафикът в района е по-слаб, обикновено няма много пешеходци или полицаи, които да подушат дрехите на Лидия и да се опитат да я спрат.

Сестра й Даниела разказа, че не е очаквала подобно деяние от 38-годишната жена, но призна, че страховете й се засилили особено след атентата на летище „Сарафово" през лятото на 2012 г., когато загинаха петима граждани на Израел и един българин. 11-годишният й син Краси учел в еврейското училище в София - 134 ОУ „Димчо Дебелянов" и след кървавата атака Лидия много държала да го премести. Съпругът й Красимир, с когото е разделена, не разрешил. Точно по онова време двамата се отдалечили един от друг.

Сестрата на фотографката твърди, че той много се грижел за нея, но недоумява как именно той е първият, на когото от полицията се обадили за самозапалването, при положение, че Лидия е напълно обезобразена и неразпознаваема. Съпругът й работи в американското посолство.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване