11/07/14 02:01
(http://e-vestnik.bg/)

Борислава ли лъже или МВР?

Борислава Латинова. Снимка: от тв екрана

Борислава Латинова (бел. ред. - която обвини полицията в унизителен обиск, а МВР на свой ред обвини нея, че че лъже), може и да е излъгала в крайна сметка, но все пак остават много въпроси:

1. Защо на МВР им трябваше цяла седмица, за да стигнат до проговарянето от страна на полицайката и провеждането на полиграфския тест с нея? Дали времето не им трябваше, за да се уверят, че няма свидетели (или да обработят евентуалните такива), и да подковат самата нея какво изобщо да говори и как да се държи на теста? И какви въпроси са зададени в него, и кой е оценявал отговорите?

2. Доколко един подобен тест изобщо има стойност (той правна стойност няма в никой случай, но поне морална), ако се извършва между колеги от системата на МВР?

3. Защо на уверената в невинността си полицайка толкова й трепереше гласът дори след като беше издържала полиграфския тест, докато в същото време “лъжкинята” си говореше спокойно и уверено?

4. Защо на МВР им трябваха повече от две седмици, за да намерят записи на камери, които показват, че обиск не е имало? Звучи ми като време, нужно да се махне обискът от записите и да се заличат снажданията. На всичко отгоре две статии - в “Стандарт” и “Офнюз”, говорещи за намерените записи от камери, вчера се появиха онлайн и след няма и половин ден изчезнаха.

Колкото и да са доволни вярващите в това, че ченгеджийницата у нас не е тотална и че повечето от полицаите наистина ни пазят, и въпреки че проверката е прекратена, аз оставам с много смесени чувства и съмнения по този случай и не изключвам да видим и още един обрат по-нататък. Защото просто не ми се връзва защо някой ще си причинява подобни унижения и публични неприятности (да не говорим за риска да бъде съден, ако се докаже, че лъже), след като нито е имало проблем, нито сам е бил обвинен в нещо, та да се надява да отклони вниманието от своето обвинение по този начин. Изобщо, липсват ми онези плюсове, които лъжата на Борислава й носи и които да неутрализират очевидните минуси от нея…

Коментарът е от личен профил във Фейсбук.

Публикувана на 11/07/14 02:01 http://e-vestnik.bg/21631/borislava-li-lazhe-ili-mvr/

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване