11/07/14 07:14
(http://www.klassa.bg/)

Владимир Путин смята, че Великобритания и Франция са отговорни за нацистката инвазия в Европа

 Руският президент Владимир Путин изрази предположение, че Великобритания и Франция са отговорни за нацистката инвазия в Европа, пише The Independent.
По думите на Путин историците се опитват да „заличат” Мюнхенското споразумение от 1938 година, според което че Великобритания и Франция позволяват на Адолф Хитлер да окупира Судетската област в Чехословакия.
По време на среща с млади историци в Москва, Путин заяви, че британският премиер по онова време, Невил Чембърлейн „е размахал парче хартия и е заявил, че носи мир”, когато се завърнал в Лондон след преговорите.
„Мисля, че във връзка с това Чърчил е казал: Това е, войната сега е неизбежна. Понеже компромис с агресор като Хитлеристка Германия със сигурност ще доведе до мащабен военен конфликт”, заяви Путин.
По повод пакта Рибентроп-Молотов , който СССР сключва с Хитлер, Путин заяви:
„Сериозни исторически проучвания трябва да покажат, че тогава са прилагани методи на външната политика. Съветският съюз е подписал пакт за ненападение с Германия.
Хората казват, че това е лошо. Но какво е лошото на това, че СССР не е искал да воюва?”.
А през 2009 година Путин наричаше този пакт „неморален”.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване